Gaja - Brunello di Montalcino
€ 79,95
(inclusief btw)
Iedere druivenvariëteit wordt apart gevinifeerd: met de schilletjes gaan de handgeplukte vruchten de gisttanks in waar de suikers in twee weken tijd bij ongeveer 26 graden Celsius worden omgezet in alcohol en koolzuur. Pas na maloactische gisting komt de samenstelling tot stand. De wijn wordt gedurende 24 maanden in houten vaten gelagerd, waarna het blenden plaats vindt. Vervolgens rijpt de wijn nog 6 maanden op betonnen vaten. Met aansluitend 2 jaar flesrijping. Een eleganet Brunello met een mondvullende rijpe structuur, zwoele tannines, confiture, kruidige houttonen en een romige en spannende lengte. Deze Brunello wordt gemaakt van druiven afkomstig van alle wijngaarden van Gaja in Montalcino. | |
Land: | Italië |
Gebied: | Toscane |
Druivensoort: | Sangiovese |
Houtlagering: | ja |
Jaargang: | 2018 |
Inhoud fles: | 0,75 ltr. |
Verpakt per: | 1 |
Serveertemperatuur: | 14 - 18 graden |
Serveersuggestie: | Te serveren vleesgerechten of bij gerijpte harde kazen |